Over ons

Begin maart zijn wij, Oekraïens-Nederlands echtpaar Valentyna & André Fonteijn, samen met onze 1-jarige tweeling Vivi & Lizzy en oma vanuit een dorpje vlak bij Kyiv naar Nederland gekomen nadat we moesten vluchten voor het oorlogsgeweld. Daarbij moesten we familie, vrienden, collega’s en bijna al onze bezittingen in grote onzekerheid achterlaten..

De zorgen om de situatie in Oekraïne blijven groot, daarom proberen we ons vanuit Nederland zoveel mogelijk in te zetten om hulpverleners en Oekraïense strijdkrachten bij te staan. Zij vechten tenslotte niet alleen voor de vrijheid van Oekraïne, maar voor de vrijheid en veiligheid van heel Europa.

Wij hebben directe contacten aan het front en in de ziekenhuizen. Zij vragen ons om specifieke hulpgoederen, die wij voor ze proberen te vinden. Sinds de uitbraak van de oorlog hebben we al een groot aantal medicijnen, verbandmaterialen, een ambulance, kogelvrije vesten, helmen, slaapzakken, voedsel en andere materialen naar Oekraïne weten te zenden, en zullen dit blijven doen tot de oorlog gewonnen is.

Ook jij kunt een steentje bijdragen door onze zaak te steunen. Dit kun je doen door een donatie over te maken via

Namens heel Oekraïne danken wij je voor je steun!

Stichting Freedom for Ukraine
Email: info@freedomforukraine.nl
Telefoon: 06-21847262